Lediga jobb – ansök via webben

Här ser du lediga tjänster i kommunkoncernen. Ansök på webben eller registrera ditt cv. Allt du behöver är en e-postadress.

Registrera, uppdatera cv och söka jobb via webb

Sista ansökningsdagen: 2017-09-24

Barn- och utbildningsförvaltningen söker en rektor med placering på Sundsvalls gymnasium, Västermalms skolområde.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Sundsvalls gymnasium - Västermalm är en attraktiv och centralt belägen skola. Här finns gymnasieskolans yrkes- och högskoleförberedande program, gymnasiesärskola och de individuella alternativen. Totalt finns ca 1500 studerande och 240 anställda.

Uppdraget
Ditt uppdrag är att leda verksamheten som en lärandeorganisation och utveckla din skola i enlighet med huvudmannen riktlinjer och aktuella lagkrav. Målet är att bli en skola med hög kvalitet och arbeta med ständiga förbättringar genom systematiskt kvalitetsarbete.

Din målsättning är att skapa en skola där varje elev får möjlighet att nå sina mål och utvecklas med framgång. I uppdraget så ingår idag ansvar för fordon-, teknikprogrammet men programansvaret kan komma att förändras.

Som rektor ansvarar du för att verksamheten uppfyller nationella mål och följer nationella riktlinjer. Du har ekonomi- och personalansvar och arbetar i team med skolområdets övriga chefer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant samt erfarenhet av att arbeta som ledare i en pedagogisk verksamhet.

Förutsättningar för att lyckas med uppdraget kräver att du har god erfarenhet av organisationsutveckling och ledarskap på olika ansvars/utbildningsnivåer.

Meriterande är om du har erfarenheter av arbete som skolledare på både grundskole- och gymnasienivå, gärna från andra kommuner. Vi ser det också som positivt om du har erfarenhet av projekt i anslutning till förebyggande och främjande arbete.

Vi förväntar oss att du är kommunikativ, strukturerad och har god samarbetsförmåga. Att du är mål- och resultatorienterad är en förutsättning för att lyckas med uppdraget.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det pedagogiska ledarskapet.

Tjänsten kräver B-körkort

Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Vi tillämpar chefsavtal inom Sundsvalls kommun

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Fackliga företrädare
Sveriges skolledarförbund, Roy Resare, 073-275 29 83
Skolledarna Lärarförbundet, Kell Westin, 073-270 81 53

Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontakt

Mikael Öst, Verksamhetschef Sundsvalls gymnasium

073-270 15 68

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.