Lediga jobb – ansök via webben

Här ser du lediga tjänster i kommunkoncernen. Ansök på webben eller registrera ditt cv. Allt du behöver är en e-postadress.

Registrera, uppdatera cv och söka jobb via webb

Sista ansökningsdagen: 2017-10-08

Kultur- och fritidsförvaltningen söker energi- och klimatrådgivare till Konsument Sundsvall

Ett av Sundsvalls kommuns övergripande målsättningar för goda livsvillkor är att konsumentvägledning ska ges ur ett hållbarhetsperspektiv och delaktighet skapas för att påverka miljö och klimat.

Energi- och klimatrådgivningens mål är att förmedla lokalt och regionalt anpassad kunskap om energieffektivisering, energianvändning och dess klimatpåverkan.

Vill du bidra med en bättre miljö och ett hållbart samhälle? Bli energi- och klimatrådgivare i Sundsvalls kommun!

Du får ett självständigt och omväxlande arbete med stort egenansvar och stor möjlighet att bidra till ett hållbart samhälle och en god miljö.

Du tillhör enheten Konsument Sundsvall och arbetar tillsammans med fem arbetskamrater med budget- och skuldfrågor, konsumentvägledning samt energi- och klimatrådgivning. Konsument Sundsvall är en enhet inom avdelningen Sundsvalls stadsbibliotek.

Heltid, tillsvidareanställning, tillträde januari 2018 eller enligt överenskommelse. I tjänsten förekommer kvälls- och helgtjänstgöring. 

Dina arbetsuppgifter
Du ska främja en effektiv och miljöanpassad användning av energi. Du ska på ett enkelt och tydligt sätt förmedla kunskap om energieffektivisering, energianvändning och dess klimatpåverkan. Målgrupp är hushåll, företag och lokala organisationer.

Du kommer att arbeta med rådgivning och information om byggnaders energiprestanda (även kallad EPBD2) till små och stora företag och andra projekt i Energimyndighetens regi. Tjänsten innefattar även att arbeta i klimat- och miljöprojekt kommunen samt att delta och / eller arrangera olika aktiviteter som till exempel mässor, seminarier och publika evenemang. 

Du ska också arbeta med att ge konsumentjuridisk rådgivning och information enskilt och i grupp. Du kommer arbeta utåtriktat med föreläsningar och mediakontakter. Du erbjuds grundutbildning för energi- och klimatrådgivare och konsumentjuridik via Energimyndigheten och Konsumentverket.

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning inom energi, teknik eller miljöområdet, eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Alternativt arbetslivserfarenhet där du tillägnat dig kunskaper som kan bedömas likvärdiga.
  • Flerårig arbetslivserfarenhet relevant för området.
  • Goda kunskaper inom energi- och klimatområdet, hållbar konsumtion
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, kan förmedla information på ett tydligt och pedagogiskt sätt.
  • God förmåga att planera, genomföra och följa upp projekt.
  • God datorvana
  • B-körkort för manuellt växlande bilar är också ett krav.

Meriterande är intresse för juridik.

Personliga egenskaper
Vi förutsätter att du är ansvarsfull och självgående, tar egna initiativ och har en hög grad av samarbetsförmåga och servicekänsla. Vi söker dig som är utåtriktad och har lätt för att knyta kontakter med människor och skapar förtroende. Du har ett stort engagemang. Du känner dig bekväm med att stå inför grupper och kan övertyga och påverka andra. 

Vi erbjuder
Kvalificerade arbetsuppgifter och möjlighet till personlig utveckling. Ett varierat utbud av friskvårdsaktiviteter med årskort. 

Fackliga företrädare
Anna-Lena Altin, Vision, 060-19 21 09.

Det händer mycket i Sundsvall. Ett av målen i den hållbara tillväxtstrategin för Sundsvalls kommun är att vi ska bli fler än 100 000 invånare i kommunen år 2021. Att staden ska växa och redan växer gör att bostadsbehovet ökar, vilket i sin tur leder till ett ökat byggande av infrastruktur. Sundsvalls kommun är Medelpads största arbetsgivare med omkring 8000 medarbetare.

Inom Sundsvalls kommun arbetar vi efter visionen "Vi gör det goda livet möjligt!" I Kultur och fritid innebär det att vi vill att alla ska känna sig välkomna i våra verksamheter. Vi ger våra besökare ett professionellt bemötande med likvärdig och jämställd service. Under 2017 satsar vi på utbildning för all personal för att bli ännu bättre på att inkludera hbtq-perspektivet i vårt kundbemötande och vår egen arbetsmiljö.

Kommunens värdeord mod, öppenhet och helhetssyn genomsyrar vårt arbete. För oss i kultur och fritid innebär helhetssynen att vi ser till besökarens hela behov och samverkar för besökarens bästa på arbetsplatsen, inom förvaltningen och i kommunen.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kontakt

Erika Nykvist, konsumentvägledare

060-19 22 34, 070-345 40 68

Mona Tjernström, energi- och klimatrådgivare

060-19 12 77, 072-147 14 40

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.