Frivilliguppdrag, arvoderade uppdrag

Stödfamilj sökes till 8-årig kille med Autism och ADHD

Stödfamilj är en form av korttidsvistelse enligt lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.

Uppdraget som stödfamilj innebär att ge avlastning till anhöriga samtidigt som barnet får möjlighet till miljöombyte och rekreation. Önskemål är att ni som stödfamilj kan öppna ert hem och ta emot barnet en helg per månad. Stödfamiljen kan inte ha djur då det finns allergi mot pälsdjur. Pojken har behov av stöd och struktur i tillvaron. Han tycker om teknik, motorer och konstruktioner. Gillar även TV-spel och spel på Ipad.

Stödfamilj kan man bli om man är sammanboende, ensamstående med eller utan barn. Vi ser gärna att ni har någon form av erfarenhet av barn/ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Men vi ser först och främst till personlig lämplighet och engagemang.

Uppdraget som stödfamilj innebär ingen anställning utan det är ett arvoderat uppdrag. Ni får en ersättning i form av ett arvode och en omkostnadsersättning. Som uppdragstagare är ni olycksfallsförsäkrade under tiden för uppdraget.

Låter detta intressant så är ni välkommen att höra av er till:

Uppdragssamordnare Anna-Lena Bennermo, 060-19 25 53

Intresseanmälningar skickas senast 2017-01-08, via e-post till: anna-lena.bennermo@sundsvall.se

Kontakt

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.