Frivilliguppdrag, arvoderade uppdrag

Här hittar du aktuella uppdrag. Det är inte anställningar utan frivilliguppdrag som du får ett arvode för.

Vi har behov av stödfamiljer till barn och ungdomar. Vi söker dig som har möjlighet att dela din vardag och vara en trygg och viktig vuxen för ett barn eller en ungdom. Om du vill göra en god insats och känner att detta kan vara intressant så hittar du mer information på:

Frivilligt socialt arbete

Stödfamilj sökes till 8-årig kille med Autism och ADHD

Stödfamilj är en form av korttidsvistelse enligt lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.

Uppdraget som stödfamilj innebär att ge avlastning till anhöriga samtidigt som barnet får möjlighet till miljöombyte och rekreation. Önskemål är att ni som stödfamilj kan öppna ert hem och ta emot barnet en helg per månad. Stödfamiljen kan inte ha djur då det finns allergi mot pälsdjur. Pojken har behov av stöd och struktur i tillvaron. Han tycker om teknik, motorer och konstruktioner. Gillar även TV-spel och spel på Ipad.

Stödfamilj kan man bli om man är sammanboende, ensamstående med eller utan barn. Vi ser gärna att ni har någon form av erfarenhet av barn/ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Men vi ser först och främst till personlig lämplighet och engagemang.

Uppdraget som stödfamilj innebär ingen anställning utan det är ett arvoderat uppdrag. Ni får en ersättning i form av ett arvode och en omkostnadsersättning. Som uppdragstagare är ni olycksfallsförsäkrade under tiden för uppdraget.

Låter detta intressant så är ni välkommen att höra av er till:

Uppdragssamordnare Anna-Lena Bennermo, 060-19 25 53

Intresseanmälningar kan också skickas via e-post

Socialförvaltningen, Stöd och omsorg, söker nu en  Ledsagare till en 17 årig kille med AdHd och högfunktionell autism.

Vi söker dig som har tid att avsätta några timmar i veckan för ledsagning, totalt 26 timmar per månad. Gärna med Kunskap och erfarenhet om autism och ADHD. Som ledsagare innebär det för dig att underlätta för personen att kunna delta i samhällslivet och göra det möjligt att medverka i olika sociala sammanhang.

Att vara ledsagare innebär ingen anställning utan det är ett arvoderat uppdrag. Du får ett arvode i form av en timersättning. Du får även ersättning för omkostnader som du kan få under uppdraget. Du är olycksfallsförsäkrad under tiden du utför uppdraget samt under resorna till och från uppdraget. Det finns inget krav på körkort eller bil utan det kommer att vara aktuellt att åka buss alternativt färdtjänst till de olika aktiviteterna.

Låter detta intressant är du välkommen att höra av dig för mer information till:
Behzad Nazarzadeh, uppdragssamordnare
Telefon: 060-19 25 45
(nås säkrast mån-fre 08.00-09.30).

Intresseanmälning kan också skickas via e-post

Välkommen med din intresseanmälan!

Socialförvaltningen, Stöd och omsorg, söker avlösare  till en 7 årig pojke i Stöde.

Uppdraget som avlösare i hemmet innebär att ta över omvårdnaden över barnet för att avlasta anhöriga. Avlösarservicen utförs i barnets hem kvällstid under vardagar samt på helger och har omfattningen 20 timmar per månad.

Önskvärt är att du har erfarenhet av diagnoser som Downs syndrom, utvecklingsstörning och ADHD samt kännedom om tecken som stöd vid kommunikation. Men vi ser först och främst till personlig lämplighet, intresse och engagemang.

Uppdraget som avlösare innebär ingen anställning utan är ett arvoderat uppdrag. Som avlösare får du ett arvode i form av timersättning.

Som uppdragstagare är du olycksfallsförsäkrad under tiden du utför uppdraget samt under resorna till och från uppdraget.

Låter detta intressant är du välkommen att höra av dig för mer information till Anna-Lena Bennermo, uppdragssamordnare, 060-19 25 53 (nås säkrast mån-fre 08.00-09.30).

Intresseanmälningar skickas senast 2017-08-31, via e-post till Anna-Lena.Bennermo@sundsvall.se.

Välkommen med din intresseanmälan!

Kontakt

Johanna Graveleij Socialsekreterare

060-19 26 14

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.