Vapaavalintainen kotipalvelu – näin valinta tehdään

Jos sinulle on myönnetty Sundsvallin kunnassa kotipalvelua saat itse valita kotipalveluavun suorittajan.

Voit valita joko kunnan oman kotipalvelun tai yksityisen yrittäjän, jonka kunta on hyväksynyt.

Kotipalvelun suorittajan valinta ? tee näin

Kun kunnan avustuskäsittelijä on myöntänyt sinulle kotipalvelun, voit itse valita kotipalveluavun suorittajan.

1. Valitse suorittaja

Avustuskäsittelijäsi kertoo, mitä kotipalvelun suorittajia on valittavana. Voit myös käyttää verkkopalvelua Vapaa valinta ? etsi suorittajaa (Fritt val ? sök utförare).

Sinun ei tarvitse tehdä valintaa, jotta voisit saada apua. Uusille asiakkaille, jotka eivät itse tee aktiivisesti valintaa, annetaan kunnallinen kotipalveluavun suorittaja (1. kesäkuuta  2015 lähtien).

Saat tietenkin vaihtaa kotipalvelun suorittajan, ellet ole tyytyväinen suorittajaan. Saat vaihtaa kotipalvelun suorittajaa milloin haluat ja niin usein kuin haluat.

2. Ilmoita valintasi

Ilmoita valintasi avustuskäsittelijällesi, kun olet päättänyt, kenet haluat palveluja suorittamaan. Päätät itse siitä, miten ja milloin haluat ilmoittaa valintasi ? joko suullisesti suoraan käsittelijällesi, tai kirjallisesti täyttämällä valintalomakkeen.

Jos haluat, voit ilmoittaa valintasi jo silloin, kun avustuskäsittelijä on luonasi kotikäynnillä. Voit ilmoittaa valintasi myös myöhemmin soittamalla Vastaanottoryhmälle (Mottagningsgruppen) numeroon 060- 19 25 50.

Jos päätät ilmoittaa valintasi kirjallisesti, voit lähettää valintalomakkeen postitse tai antaa lomakkeen avustuskäsittelijällesi. Valintalomakkeen voit tulostaa täältä kotisivulta tai saada sen postitse kotiin. Jos haluat lomakkeen postitse, soita Vastaanottoryhmälle numeroon 060 – 19 25 50 ja pyydä heitä lähettämään lomake.

3. Saat kotipalvelun suorittajan

Kun olet ilmoittanut, kenet haluat palvelun suorittajaksi, avustuskäsittelijäsi ottaa yhteyttä valitsemaasi suorittajaan. Sitten palvelun suorittaja ottaa yhteyttä sinuun ja yhdessä sovitte, miten haluat avun toteutettavan.

Mitä palvelun suorittajia on valittavana?

Mitä palvelun suorittajia on valittavana, riippuu siitä, missä päin kuntaa asut ja mihin tarvitset apua. Hyväksyttyjen palvelun suorittajien määrä saattaa vaihdella ajoittain.

Avustuskäsittelijäsi voi neuvoa sinua siitä, mitä palvelun suorittajia on valittavana, mutta hän ei saa esittää, kenet sinun on valittava palvelun suorittajaksi. Avustuskäsittelijäsi voi tukea ja opastaa sinua valintaa tehdessäsi, mutta valintapäätös sinun täytyy tehdä itse.

Voit käyttää myös verkkopalveluamme Vapaa valinta ? etsi palvelun suorittajaa (Fritt val – sök utförare), jotta saat tietää, mitä palvelun suorittajia on valittavana. Verkkopalvelussa on samat tiedot kuin mitkä avustuskäsittelijä antaa.

Hae kotipalvelun suorittajaa:
Sök utförare av hemtjänst

Vihjeitä palvelun suorittajaa valitsevalle

Sinun on valittava se palvelun suorittaja, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Mieti, mikä on sinulle tärkeintä ja miten haluat avun toteutettavan. Sitten voit ottaa yhteyttä niihin palvelun suorittajiin, joista päätät valita. Heiltä saat tietää, kuinka he pystyvät täyttämään odotuksesi, toiveesi ja vaatimuksesi.

Voit myös kysellä ystäviltä ja tuttavilta, osaavatko he suositella jotain tiettyä palvelun suorittajaa.

Saat vaihtaa kotipalvelun suorittajaa milloin haluat ja niin usein kuin haluat. Sinun ei tarvitse kertoa vaihdon syytä kunnalle tai vanhalle suorittajalle.

Vaihtovalinnassasi saat apua verkkopalvelusta Vapaa valinta ? etsi palvelun suorittajaa (Fritt val – sök utförare) tai soittamalla Vastaanottoryhmälle (Mottagningsgruppen) numeroon 060 – 19 25 50.

Ilmoita avustuskäsittelijälle

Kun olet päättänyt uuden suorittajan ilmoita tästä avustuskäsittelijällesi. Sinä voit myös täyttää uudelleenvalintalomakkeen, jonka sitten jätät tai postitat avustuskäsittelijällesi
Du kan också fylla i en omvalsblankett som du sedan lämnar eller skickar in via post till din biståndshandläggare.

14 päivää, kunnes muutos tapahtuu

Avustuskäsittelijäsi ottaa yhteyttä sekä nykyiseen että uuteen palvelunsuorittajaasi ja ilmoittaa puolestasi uudesta valinnasta. Nykyinen palveluntarjoajasi on käytössäsi siihen saakka, kunnes vaihto suoritetaan.

Täältä saat lisää tietoa

Muita verkkosivuja

Webbtjänsten Seniorval.se  – vihjeitä ja muistilista kotipalvelun suorittajan valintaan

Socialtjänstens mottagningsgrupp för äldre och funktionsnedsatta

Norrmalmsgatan 4

Telefontider: vardagar 08.30-12.00, onsdagar stängt

• Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.