Att hantera riskbruk och skadligt bruk

Samklang

Anmäl dig till utbildningsdagen den 18 september.

Hur ser Sundsvalls kommuns drogförebyggande arbete ut? Hur kan jag som chef upptäcka tidiga signaler på riskbruk och skadligt bruk? Vilket stöd finns  för chefer och medarbetare?

Den 18 september ordnar kommunens arbetsmiljöprojekt Samklang en utbildning på temat riskbruk och skadligt bruk. Målgruppen är kommunens chefer och fackliga ombud/huvudskyddsombud.

Målgrupp: Chefer och fackliga ombud/skyddsombud.

När: Måndag 18 september kl 8.30-16.30

Var: Fullmäktigesalen, kommunhuset

Anmäl dig här senast den 15 september

Frågor: Kontakta Agneta Skoglund, projektledare Samklang, 070-190 11 04, agneta.skoglund@sundsvall.se

 

Program:

8.30-10.00  Förstå och påverka problembeteenden: Olle Granath, kurator på Nivrenaskolan, om tidiga signaler på riskbruk och vikten av att prata om orsaken till det skadliga bruket för att undvika så kallat växelbruk.

10.00-10.15 Bensträckare/fruktpaus

10.15-12.00 Så fungerar drogtester: Magnus Wikudd, partner på Nordisk drogprevention om de drogtester som provas inom ramen för arbetsmiljöprojektet Samklang. Olof Beck, professor på Karolinska Institutet, om rutiner och laboratorieanalyser av drogtester.

Läs mer om drogtester här. Läs en intervju med Olof Beck här.

12.00-13.00 Lunch

13.00-16.30 (inklusive fruktpaus) Utredningar och stöd: Tommy Andersson, hälsovetare och ALNA-konsult, om de utredningar och stöd som provas inom ramen för arbetsmiljöprojektet Samklang.

Läs mer om innehållet här.

Läs Samklangs artikel om Alna här.

 

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.