Typsnitt

Exempelbild på typsnittet Raleway

Typsnittet är en viktig del av Sundsvalls kommuns grafiska profil. De hjälper oss att stärka vår profil och skapar igenkänning i vår kommunikation.

Raleway är vårt profiltypsnitt

Exempel på typsnittet Raleway

Foto: Sundsvalls kommun

Raleway är vårt mest profilskapande typsnitt och skapar igenkänning i vår kommunikation. Vi använder tre olika skärningar av typsnittet:

• Regular använder vi till kortare brödtexter, bildtexter och ingresser.
  • Bold använder vi i rubriker, underrubriker och mellanrubriker.
  • Heavy använder vi i första hand i rubriker

Kompletterande typsnitt

Arial

Arial använder vi i rubriker, sidhuvud och tabeller i kontorsmallar.

Times New Roman

Times New Roman är vårt brödtexttypsnitt och används för längre texter.

Typsnitt för webb

Läs mer om detta i avsnittet ”Digital stilguide”.

Färgad typografi

Färgad typografi är främst tillåtet i större grader när annan färg i övrigt inte används och gärna i kombination med neutrala bakgrunder: vit, grå eller svart/vitt foto. Om layouten i övrigt är färgrik i form av färgade bakgrunder eller färgade rutor rekommenderas svart och vit typografi för att skapa ett lugnare intryck.

Lina Andersson Kommunikationsstrateg

• Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.