Grattis alla pristagare i Framtidsmyran

Torsdagen den 27 april arrangerades den sjätte upplagan av Framtidsmyran – Sundsvalls kommunala gala.

Medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen fyllde Södra bergets lokaler. Det delades ut pris i åtta olika kategorier samt en speciellt pris Årets Framtidsmyra.
– Det var en helt fantastisk kväll fylld av glädje, skratt, god mat och härlig underhållning! säger Anna Dahlgren, projektledare för galan tillsammans med arrangörerna eleverna i Inspira UF från Sundsvalls gymnasium.

Pristagare Framtidsmyran 2017

Foto: Bliderud Photography

En skola för alla

Kvällens tema var En skola för alla som gick som en röd tråd genom kvällen bland annat genom val av prisutdelare och konferencier. Oskar Häggström och elever och lärare från Sundsvalls Kulturskola stod för kvällens underhållning.Galan filmades av elever från Estetiska programmet vid Sundsvalls gymnasium och som dessutom livesändes på st.nu.

Nio utmärkelser delades ut

Kvällens konferencier SVT-profilen Doreen Månsson ledde galan på ett utomordentligt och personligt sätt. Prisutdelare var bland andra lokala kändisar inom idrott och musik såsom Sundsvalls stoltheter på fotbollsplanen David Myrestam, Lars Gerson och Tommy Naurin från GIF Sundsvall, flerfaldig VM och EM-medaljör i simning Caroline Näslund, ?Stålmannens pappa? och rockaren Fredrik Westin. Utöver dessa delade även tillförordnad kommundirektör Anneli Wikner och prisbelönade UF-lärare Anneli Johansson ut pris under kvällen. Kvällens pris Årets Framtidsmyra delades ut av juryns ordförande och utvecklingschef Eva Jönsson. Grundläggande kriterier för de nominerade som tog hem utmärkelserna är engagemang, yrkesskicklighet, goda prestationer med en underton av entreprenörskap samt att de bidragit till den kommunala skolutvecklingen.

Totalt delades det ut utmärkelser i nio kategorier, medräknat Årets Framtidsmyra. Årets Framtidsmyra tilldelas en person som har gjort något utöver det vanliga inom lärande.
I år slog galan nomineringsrekord med 1207 nomineringar från föräldrar, medarbetare och elever.

Årets lärare förskola
Sandra Malmsten
Motivering: Med stort hjärta och mycket energi blandar Sandra pedagogik och vetenskap på ett lekfullt sätt i en jättegryta, som toppas med vikten av allas lika värde.

Årets lärare fritidshem
Jenny Östman, Österro skola
Motivering: Med värme, engagemang och skicklighet skapar Jenny en meningsfull oas där barnen kan växa och utvecklas till trygga individer med god självkänsla.

Årets lärare grundskola 
Malin Ignell, Essviks skola
Motivering: Med en beundransvärd förmåga att anpassa undervisningen efter varje enskild elevs förmåga tar Malin sig an sitt uppdrag, med stor skicklighet och inspiration.

Årets lärare gymnasiet 
Jonas Gidlund, Sundsvalls gymnasium Hedbergska
Motivering: Med stor glädje och passion i undervisningen skapar Jonas nyfikenhet och ett intresse hos eleverna, som kvarstår långt efter lektionens slut.

Årets elev i entreprenörskap/värdeskapande 
Amanda McDonald, Sundsvalls gymnasium Västermalm
Motivering: På ett karismatiskt och självklart sätt är Amanda en utmärkt ambassadör för Sundsvalls gymnasium och Vård- och omsorgsprogrammet.

Årets skolledare 
Johan Henriksson, Stöde skola
Motivering:   Johan är en mångfacetterad ledare som med ett hängivet och utmanande ledarskap stimulerar skolutveckling hos medarbetare och elever.

Årets arbetslag
Restaurang Trollkrubbet, Lidens skola
Motivering:En prisbelönt skolrestaurang som gör lunchen till en oförglömlig upplevelse samtidigt som man bidrar aktivt i skolans värdegrundsarbete.

Årets medarbetare 
Jenny Eriksson, Robäckens förskola
Motivering: Jenny möter alla med glädje, respekt och tålamod. Hon är en skönsjungande skatt för förskolor med många barn med annat modersmål än svenska.

Årets Framtidsmyra 
Peter Blomqvist, Stöde skola
Motivering: En engagerad och inspirerande lärare och mentor. En kollega som stöttar och ställer upp. En glad prick som gärna sjunger i korridoren. En fantastisk mattelärare som involverar, utmanar och lyfter sina elever. En medarbetare som bidrar till utvecklingen i, och av, skolan med hjälp av teknik och aktiva klassrum. En Framtidsmyra som strävar efter hög måluppfyllelse hos sin ?juveler?.

Arrangörer
Inspira UF är arrangörer för Framtidsmyran 2017. Ida Melin, Frida Olsson, Jenny Do och Anna Graeve läser sista året på ekonomiprogrammet på Sundsvalls gymnasium, Hedbergska. De startade i höstas upp UF-företaget Inspira och fick i september uppdraget att arrangera Framtidsmyran med stöd av projektledare Anna Dahlgren från Barn- och utbildningsförvaltningen. Ulrica Widmark Norberg, hotelldirektör på Elite Hotel Knaust, har under året varit Inspiras rådgivare.

Konferencier 
Galans konferencier är Doreen Månsson. Doreen Månsson är programledare, prisbelönt tv-programskapare, har skrivit grammisnominerad musik och haft en egen talkshow på SVT. Doreen har blivit kristallennominerad för bästa programledare.

Årets tema för Framtidsmyran är ?En skola för alla? och för arrangören Inspira UF kändes valet av konferencier självklart då Doreen har lång erfarenhet av att arbeta med mångfaldsfrågor och har gjort prisbelönta barnprogramserier för att öka förståelse för olikheter.

Underhållning 
Medarbetare och elever från Sundsvalls Kulturskola kommer att framföra ett spektakulärt inledningsnummer som innehåller alla ämnen på skolan bland annat dans, musik och bild.
Uppträder gör även Oskar Häggström som går sista året på Estetiska programmet inriktning musik, Sundsvalls gymnasium. Alnökillen Oskar tävlade i Idol 2016, gick hela vägen till semifinal och vann idolpublikens hjärtan med sin skönsång Trubadur under förminglet är Lina Fransson Norberg som går första året på Estetiska programmet inriktning musik, Sundsvalls gymnasium. Hon har spelat gitarr på Sundsvalls Kulturskola. Lina har jobbat som gatumusikant, anlitas ofta som trubadur och vill gärna fortsätta med musiken i framtiden.

 

 

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.